onsdag 9. mars 2011

Helga på Delta Crescent og Karibuni Lodge!

I helga som va tok vi inn på Karibuni Lodge, berre to kilometer her ifra Kipsongo. Va deilig å berre komme sej til en anna plass for nåkre nette. Karibuni Lodge e eigd av ei britisk dame som e gift med en kenyaner, og sammen drive dei dinne utrulig koselige Lodgen som består av to hovedhus og ca 5-6 små hytte/hus til utleige. Rundt i hagen vandra det rundt både små ende, gjess, kanine, kalkuna, geiter, høne og kyllinga. I tillegg stod det tre gigantiske bila som igrunnen ligna mest på romskip. Den lille hytta vi bodde i va nesten som ei jordhytte som innreidd med et hustelt som soverom inni med 4 senger og sitteplass og vask med innlagt vatn i romet utforbi. Shabby, men utruulig koselig. Det første vi gjorde da vi kom dit, va å ta oss kvar sin dusj i utedusjane under banantrea. Disse va utstyrt med både speil, lys og varmevatn som dei lagde ved å fyre i vedovnane bakom dusjane. Fantastisk!

På lodgen møtte vi ufattelig masse koselige og interessante folk. Første kvelden snakka vi med en amerikaner som drive misjonsarbeid ute i bushen blant ulike stammefolk. Kona va i USA, og likte ikkje sej så godt i Kenya, så han va der som oftast aleine. Samme kvelden kom vi også i snakk med to kara - en kenyaner og en fra Sør-Afrika. Disse to viste sej å kunne forklare dei tre "romskipa" som stod i hagen. Dei va to av fleire mannfolk som hadde komt med disse bilane fra Sudan, da den eine hadde brutt sammen og trengte reparasjon. Dei va landmineryddera, og hadde tatt inn på Lodgen til dei fekk fiksa bilen igjen, før dei skulle videre til Kongo! Syykt trivelige mannfolk som hadde masse spennende å fortelle, og som va vittige å diskutere med.

På lørdagen fikk vi med oss kvar sin nistepakke fra Lodgen, og reiste omtrent en time utforbi Kitale mot Mt.Elgon til en liten park som heitte Delta Crescent. Planen va at vi skulle på camelbackriding og vi såg for oss en aldri så liten tur der vi skulle få sjå mange forskjellige dyr. Mannen som møtte oss der viste oss gjennom en port og utpå markane. Første vi møtte va to nasehorn som va innegjerda på et område. Dei va visst en smule tamme og vandt til menneske, og heitte Mike og Celina. Etterpå gjekk vi et stykke utover på markane og fekk blant anna sjå både ville sebra, antilope og gasella - på god avstand! På vei tilbake gjekk vi forbi an Mike og ho Celina igjen, og då va dei komt heilt inntil gjerdet. En av dei som arbeida der vinka på oss, og vi fekk komme heilt innpå dei og klappe ho Celina gjennom gjerdet. Ufattelig stilige dyr asså!! Tok dei fleste bilda i råformat, så fe ikkje lagt dei ut før vi fe behandla dei når vi kjeme heimatt! Etter den lille touren utpå markane va det tid for kamelriding, men ditte viste sej å vær LITT annaleis enn vi hadde antatt. Der va én kamel, og turen va ikkje en tur, men en liten stroll rundt i hagen. Menmen - den kosta ikkje særlig masse, og ettepå fekk vi oss kvar sin ridetur på en struts, nåkke som va ganske kult. Så vi sa oss meget fornøgde!!

På kvelden kom vi rosa og fine tilbake til Lodgen og fekk oss en god middag ute på den koselige overbygde verandaen med bambusvegga. Mens vi satt der og spiste kom det en gjeng amerikanera som vi tidligere kun hadde møtt i forbipassering, og vi blei sittende å snakke med et eldre ektepar og en ung mann som hette Ian. Det eldre ekteparet hadde starta ei kirke på andre sida av byen. Dattera til ekteparet bor også her attmed mannen sin og to små gutta, og Ian e en venn av familien som he blitt med hit og slutta sej til arbeidet her. Ufattelig trivelige folk, og velidg spennende å snakke med dei om det dei drive med.

Søndag morgen vart vi med amerikanerane til kirka der vi fikk treffe enda fleire folk, deriblant pastorane og også ei svensk eldre dame amerikanerane kjente. Lillemor hette ho, og ho e pensjonert misjonær fra sverige, men e ofte her nede i fleire mnd om gangen og drive fortsatt med misjonsarbeid, berre uten å få lønn for det. No he ho vert her sida slutten av september eller rundt der. Fantastisk spreke, snill, god og vittig dame! I dag møtte vi ho på Kitale Club, et hotell her i Kitale der vi fikk avkjølt oss litt i et basseng og sola oss litt. Etterpå vart vi med heim til ho der vi fikk møte venninna hinna fra sverige, og fekk oss nydelig grønnsakssuppe og deretter vafle og kaffi. He ikkje hatt en så koselig kveld på leeenge! Utrulig stilige dame!

He fått tak i mobilt nettverk som fungera veldig bra!! Likevel slite vi litt med å få lagt ut bilde uten å vite heilt ka som e problemet!! Litt av greia e også at vi rett og slett ikkje he tid. Dagane våre e stappfulle, og når kvelden kjeme e vi heilt utslitt av inntrykk, nydelige og aktive kenyanske barn, sol og varme! Skal likevel sjå ka vi fe til ettekvart!!

Lots of Love!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar