mandag 28. februar 2011

News from Kitale!

No he vi komt trygt fram til Kipsongo Training Centre, ette fleire flyreise og en longe busstur. Tross den hompete bussturen, so va den heilt fantastisk! Vi fikk sjaa utrulig masse, blant anna en apekatt, monge sebra, ei antilope og en skokk med esel, og ditte bere langs veien. Naar vi endelig kom fram til Kitale, blei vi mott av en koselig fyr named Richard, som tok godt i mot oss.

Kipsongo Training Centre ligge midt i slummen, der soverommet vaart ligge vegg i vegg med dei smaa hyttene. Fasilitetane paa omraadet e liiiiiitt annerledes enn heime; vi laere oss aa staa aa tisse, ned i et lite hol i bakken, og dusjane he vi dessverre ikkje faatt provd ut enda pga diverse insektsbol og en del reine truse som henge til tork (ikkje vaare). Men vi smila! Livet e fantastisk i Afrika. Hakuna Matata! Ken trenge vel aa dusje naar vi he et heilt lager med vaatservietta? Hehe..

Veret her i Kitale e nyyyydelig! Straalande sol med omtrent 30 grader i skyggen gjer at kosa oss utmerket! Sola gaar ned ca kl 19:00, saa da he vi portforbud der vi maa halde oss paa rommet vaart, viss vi ikkje he folge. Ditte gjelde faktisk ogsaa til og fra do, saa vi he faatt oss egna dobotter paa suiten vaar. Luksus!

Det e veldig mange inntrykk no dei forste dagane. Vi visste at slummen var i naerheten av senteret, men at vi maatte gaa igjennom slummen for aa komme oss til sentrum visste vi ikkje. Vi fe derfor ikkje lov aa oppholde oss utafor portane uten folge. Ditte syns vi e heilt greit, for vi folte oss igrunnen som levande utstillingsdokke da vi for til sentrum sammen med Richard i gaar. Fattigdommen e toff aa svelge, naar vi mote gatebarn og tiggara ned i 1 aars alderen. Det e ogsa en av grunnane til at vi ikkje fe gaa aleine - kvite folk = rikdom og penga.

Men ellers so leve vi helit nydelig! Baade voksne og barn he tatt veldig godt i mot oss, og vi storkosa oss i lag med dei. Ongane e nok dei skjonnaste i verda, og hadde vi faatt lov hadde vi nok tatt med oss naakken heimatt. Senteret e veldig bra. Laerarane e flinke og ongane stortrivst. Her fe dei mat og skulegong. For vi kom hit trudde vi at det va et senter for berre gutta, men ditte viste sej aa vaere feil. Her e det baade jente og gutta fra 2 aar og oppover, men det e ingen som bur her permanent akkurat no. Vi skal for det meste vaere i lag med dei minste, altsaa pre-school-gruppa fra 2-5 aar.


I dag he vi faatt observert korleis dei gjer det her i forhold til undervisninga, og vi he leika masse med ongane. I den forbindelse skulle vi hatt 7 arma til, men det e heilt fantastisk aa vaere i lag med dei.


Bere til informasjon so e ikkje internette saa veldig stabilt her, saa vi veit ikkje kor ofte vi fe oppdatert bloggen.. men igjen: Stay tuned! Africa is amazing!

1 kommentar:

  1. Herliheten kor spennande!! dinne blogge skal ej definitivt fylle me på vidare:) nyyyt tida der nede, å ta godt vare på kvarandre:) Store klem til Kitibæsj frå Malinmora <3

    SvarSlett